Őzikeliget

Finanszírozás

A támogatások, hitelek teljes körű ügyintézésének minden gondját, feladatát átvállaljuk, fogjuk a kezüket a szándéktól a folyósításig. A jellemző átfutási idő 3-5 hét a kiutalásig, ha minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll.

A Liapor ECO falazatból épülő kerámia házak rendelkeznek minden tanúsítvánnyal és engedéllyel, melyek birtokában hitelre is – akár az új, “zöld” hitelre is! – megvásárolhatók, illetve igénybe vehető minden állami támogatás is (CSOK, stb) Ezek jelentősen megkönnyítik a szükséges források előteremtését, és bankfüggetlen tanácsadóink a beszélgetések során segítenek a személyre szabottan legjobb ajánlat kiválasztásában. Kiemelt partnerként szinte teljes előszűrést végzünk, sőt, akár a szűrés eredményeként egy ígérvényt is ki tudunk bocsátani. Ennek birtokában máris lehet tervezni, kalkulálni, telket keresni, típustervet választani – szóval valóra váltani az álomotthont!

Nézzünk pár

konkrét példát!

Fiatal házasok szeretnének egy „Bogi” típusú házat (nappali + 3 hálószoba, br.118nm) egy önálló, 550 nm telekre építtetni. Rendelkeznek némi megtakarítással (31MFt), és már felvették 3 hónapja a Babaváró kölcsönt is (10MFt). A ház az általuk kért verzióban kulcsrakészen nettó 76,91 M Ft.

A Babaváróból és a készpénzükből (összesen 41MFt) kifizetik a telek árát és az ingatlan értékének a 35%-át, így elindul az alapozás és a Liapor ECO falazat gyártása. Elindítják a CSOK támogatás (10MFt) iránti kérelmüket, a CSOK támogatott hitel (15MFt) iránti kérelmüket, és a még szükséges Minősített Fogyasztóbarát hitelt (10,9 M Ft). Kettőjük jövedelme 570eFt nettó, így a kb 210eFt / hó törlesztés biztonsággal belefér. A pozitív bírálatot követően a bank a készültségnek megfelelő ütemben folyósítja a hitelt.

Az 5% ÁFA összegét (3,8MFt) , valamint a vagyonszerzési illetéket (3,2MFt) nem kell megfizetniük, mivel CSOK igénybevételével vásároltak!

Ma eldöntik, hogy valósággá teszik az ÁLOMOTTHONT, és 5 hónapon belül már benne lakhatnak!

Összefoglalva: 31MFt készpénzzel (+ Babaváró + CSOK + támogatott hitel + Fogyasztóbarát hitel) beköltözhetnek egy korszerű, közel nulla energiaigényű, modern, nettó 100 nm-es, nappali + 3 hálószobás családi házba, 590 nm telekkel, és a törlesztő részlet csak 210eFt havonta.

Középkorú házaspár eladta zuglói lakását (55,5 M Ft-ért), és szeretne természet közelben, környezettudatos, „rezsi-mentes” kertes házban élni.

Választásuk a „Balázs” 2 hálószobás, növelt nappalis (br. 95nm) változatára esett, bruttó 69,93 M Ft-ért. A lakás árához szükséges 14,97 M Ft hitel (egyedi kamatkedvezménnyel) alig 110 e Ft havonta, kettejük 350 e Ft-os jövedelme ehhez elegendő.

A törlesztők közel 35%-át pedig a megspórolt rezsiköltségből fedezni tudják!